top of page

Kundalini-yoga

”Der findes ingen større kamp i livet, end kampen mellem den del af dig der gerne vil heale, og den del af dig der er komfortabel og tilfreds med at forblive i smerten.”

 

 

Hvad er Kundalini?

 

Kundalini betyder livsenergi/livskraft. Prana er det hinduistiske ord for livsenergi.

 

Det er sammensat af:

 

  • kriyaer/yogaøvelser

  • meditation

  • mantras, chanting

  • mudras (håndstillinger)

  • åndedræt/pranayama

  • livsfilosofi

Kundalini er helt konkret Bevidstheds yoga. Nogle kalder det hormon yoga, da det virkelig har en helbredende effekt på hele vores endokrine system.​

 

For mig personligt har Kundalini været en rejse hjem til mig selv. En følelse af at integrerer alt det jeg allerede ved, men med endnu flere dimensioner af bevidsthed, koblet på kroppen. Viden og bevidsthed er ikke noget, uden kroppens indblanding. De to ting skal connectes for, at skabe mirakler og en følelse af helhed.

Hvorfor Kundalini?

 

Kundalini er nok den mest spirituelle/esoteriske form for yoga. Hvorfor? Fordi vi arbejder bevidst med energi. Det er ikke blot fysiske øvelser eller stillinger der smidiggør vores krop, det er en energetisk udvidelse og ekspansion af hele dig, indefra og ud. Og dét er noget der rykker, både på det indre og ydre plan.

 

Vores hoveder forstår en masse, med kroppen den VED. Vi kan snakke i timevis med psykologer, coaches mm. men min erfaring siger mig, at ved at have kroppen med, så sker ting helt af sig selv. Vi behøver ikke altid forstå. Det vi behøver er, at dedikerer vores praksis (sadhana) til os selv, som en selvkærlig handling, helst fortaget på daglig basis. Hele tiden at komme tilbage til vores kerne, essensen af dig. Ind i sjælen, der hvor al visdommen bor.

 

Sadhana betyder daglig yoga & meditations praksis. Dette er og bliver det vigtigste værktøj, du kan bruge til at udvikle dig selv, i retning af dit unikke livsformål.

Hvordan påvirker Kundalini din krop og dine chakra?

 

Helt konkret så rykker Kundalini energien rundt på dit energetiske DNA. Dvs. du omskriver din historie.

Når du forstår chakrene og deres psykologi, vil du også forstå hvordan det hænger sammen med de ting, du oplever i dit liv som foreksempel sygdomme, skavanker, blokeringer, udfordringer, problemer i forhold, arbejde, familie og alt, hvad der foregår indeni dig.

 

Ideen i at praktiserer Kundalini og arbejde med chakrane er, at gå ind i dem, se og forstå hvordan de fungerer, så du kan slippe blokeringer og genskabe balance.

ALLE har traumer, gamle destruktive tanker og mønstre med i bagagen, men vi behøver ikke, at ligge under for vores historie. Vi kan vælge at fortælle os selv en ny historie. En, der spiller os stærke, og skaber muligheder for os - ikke begrænsninger.

 

Kundalini påvirker krop, sind og sjæl på alle planer, fysisk som energetisk. Gennem åndedrættet, mantras, bevægelse og opmærksomhed på kroppen, forenes disse. Hele dit chakrasystem får et eftersyn, og en mærkbar opgradering.

For at kunne trække på alle de uendelige ressourcer, som ligger gemt inde i dig, er det nødvendigt at komme ud af hovedet, og ned i kroppens visdom. Det er her al dit guld ligger gemt, og det er her, jeg gerne vil tage dig med hen!

 

Kundalini vil ikke blot styrke din fysiske krop, psyke og dit immunsystem, det vil også være nøglen til at heale din fortid og nutid, så du kan begynde at leve det liv, du virkelig fortjener.

Vil du med på rejsen hjem?

I Ugens Energi Fællesskab mødes vi jævnligt LIVE, og praktiserer Kundalini sammen, da det er en ”smutvej” til dybere spirituel forståelse og healing. 

Tag dit første skridt, og meld dig ind i Ugens Energi. Så vil jeg kærligt og trygt guide & hjælpe dig på rette vej.

 

Hvad venter du på?

bottom of page