top of page
Chakra_Balancing_Guide.jpg

Hvad er Chakra?

Som holistisk behandler arbejder jeg med dine chakraer for at skabe balance i din krop. Hudens udtryk og kropslige symptomer forbindes med energien i kroppen og på den måde, kan jeg hjælpe dig til at forstå, hvad det er, din hud/krop prøver at fortælle dig.

 

Chakrasystemet er en betegnelse for kroppens energi, som er inddelt i 7 forskellige centre. Energien kan både komme fra tanker, følelser og den fysiske kropspåvirkning.


Ligesom kroppen, i fysisk forstand, består af legemsdele og organer, så inddeler chakraene også kroppen, dog i en underbevidst, spirituelt forstand. Man kan kalde det sjælens opbygning.


Chakra bruges blandt andet inden for spirituel bevidsthed og udvikling, kundalini yoga, hinduisme, buddisme og ayurveda/hormontyper. Bevidstheden omkring chakra gør det muligt at skabe sammenhæng mellem det, vi konkret ved eller kan se og det, vi så mærker eller fornemmer. Dvs. alt, hvad du oplever eller udsættes for på et fysisk eller følelsesmæssigt plan, vil manifestere sig på et energimæssigt eller visuelt plan i din krop og sjæl. Fx. hvis du oplever svigt, så opstår der en følelse i kroppen, og et symptom udvikles (det kan være ondt i brystet eller vejrtrækningsproblemer). Hvis dine organer og kropsdele kunne tale, ville de på “chakra-sprog” fortælle, hvilke følelser de er ramt af.
 

 

De 7 centre repræsenterer hver en farve og er indelt i:

  • Rod chakra - rød 0-7 år

  • Hare chakra - orange 7-14 år

  • Solar plexus chakra - gul 14-21 år

  • Hjerte chakra - grøn/rosa perlemor 21-28 år

  • Hals chakra - blå 28-35 år

  • Pande / 3. øje chakra indigo/blålilla 35-42 år

  • Krone chakra - hvidt/klar violet​ 42-48 år

 

Chakraene starter fra enden af rygsøjlen og går op igennem kroppen til toppen af dit hovede. Hver chakra repræsenterer en livsproces og personlig udvikling. Derfor giver det også god mening, at de nedre chakraer står for de basale behov og instinkter, de midterste for balance og sammenfatning af det ubevidste og det bevidste og de øverste for universiel forståelse og højere bevidsthed om sammenhænge og helhed. 

Hudproblemer og fysiske & psykiske ubalancer bunder i en fortælling om det liv, du har levet og er kun i yderst sjælne tilfælde udelukkende et spørgsmål om ydre påvirkninger. Det giver derfor god mening at behandle både hud og krop ud fra en holistisk tilgang.​

 

Ønsker du at optimerer/heale dine chakra, tilbyder jeg behandlingen Bodybalance - Chakra healing.

bottom of page